Over Meubelfabriek Demtre

Van boomsnede tot afgewerkt product worden de meubels in ons atelier in Wevelgem gemaakt. Met een 18-tal arbeiders produceren we elke dag kasten en tafels uit onze eigen collectie of bouwen we een meubel dat u in gedachten heeft. Zolang iets volgens de regels van het vakmanschap kan gemaakt worden, doen we dat met plezier voor u.

Ruim 30 jaar geschiedenis te Wevelgem

Meubelfabriek Demtre is opgericht in 1987 als zusterfirma van zetelfabriek Demuynck. We werken nog altijd nauw samen. Hun producten worden verkocht onder het label ‘Flemish Tradition’.  In 2002 zijn we met Demtre verhuisd naar een groter gebouw aan de overkant van de straat. Als eerste actie plantten we een aantal eikenbomen, die nu trots een visitekaartje voor onze firma zijn.

 

Eigen verhaal

Demtre is het verhaal van volgehouden strategische keuzes, en volgehouden vakmanschap. We zijn uniek in onze manier van werken, met ambachtelijke technieken, en toch moderne productiemethoden. We zijn ook uniek in het feit dat we blijven werken vanuit ons West-Vlaams atelier, uniek in het feit dat we alleen in Belgie produceren, en uniek in het feit dat we voor alle zichtbare delen alleen volmassief gebruiken. Een echter verhaal dan het onze kan je niet schrijven.

Ons atelier

De grootte van ons atelier geeft mogelijkheden aan onze stielmannen om te werken op de manier die hen het beste ligt: efficient, netjes en secuur. 

De makers

Onze houtbewerkers worden gezocht en gevonden in eigen streek. Meer dan de helft van hen werkt al langer dan 20 jaar voor de firma. Het zijn stuk voor stuk mannen die telkens met trots hun kast of tafel afleveren.

Het is absoluut een win-win situatie. Het zijn 'Jozeffen' die graag vakwerk afleveren, en wij kunnen hen dit werk laten doen. We hoeven geen compromissen te sluiten, dank zij hen kunnen we altijd voor het beste gaan!

Ambacht

Toen onze leverancier van draaiwerk op pensioen ging, kochten we zijn draaibank. Zo hebben we ook het ambacht van poten draaien in België kunnen houden. 

De poten die wij draaien, zijn volledig massief, gelijmd uit zware eiken blokken. 

Maatwerk

Naast meubelen uit onze eigen collectie, maken wij ook maatwerk, gebaseerd op onze programma's.  Wil u een monumentale bibliotheekkast, of een kast speciaal voor uw keramiek-collectie, of een bureaumeubel dat perfect op maat is om in de kamer te passen?  Alles kan.  En dan ook nog eens in de kleur of afwerking die u wenst.  In overleg bepalen we wat voor u belangrijk is, en wij zorgen ervoor dat uw meubel volledig naar wens gemaakt wordt.

Eigen vervoer door het Vlaamse land.

We leveren onze meubelen met eigen chauffeurs bij onze verkooppunten. Die chauffeurs zijn ordentelijk, zorgvuldig en betrokken. Zo kunnen we ook hier kwaliteit garanderen.

Massief eikenhout

Onze meubeltechnieken kan je alleen toepassen op masief hout.  Hout frezen, draaien, en verwerken tot echt vakwerk, daarvoor heb je écht hout nodig. Wij zoeken geen compromissen, maar hebben de vrijheid om te kiezen voor de juiste kroonlijst, de mooiste poot,...  Massief eik geeft ons al die mogelijkheden.

We kiezen voor Europese eik uit Frankrijk. Dankzij jarenlange contacten met Franse zagerijen en lokale bosbeheerders kunnen we de beste stammen selecteren. Ruim de helft van ons eikenhout draagt zelfs het PEFC of FSC-keurmerk voor duurzaam hout. We behandelen deze grondstof doorheen onze hele productie met het grootste respect.

Meubelen uit massief hout bestaan uit een levend materiaal, je ziet de natuurlijk gegroeide tekening en jaar na jaar wordt de uitstraling mooier. 
 

Wij horen bij de laatste vertegenwoordigers van het erfgoed van de Vlaamse meubelkunst die in de 17de eeuw zo befaamd was: we  kiezen voor vakmanschap en liefde voor het vak, voor traditie en respect voor waarden, voor afwerking en zin voor detail.  

Het geloof in deze pijlers laat ons toe een Belgisch, massief, ambachtelijk, ecologisch en duurzaam product op de markt te brengen.

Overtuigd van ons vakmanschap? Wil u meer weten over onze producten?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×